Vereniging PCPO

 

 

Het bestuur is bevoegd gezag van de schoolvereniging.

Dit is een wat ouderwets aandoende wettelijke term die aangeeft wie uiteindelijk verantwoordelijk is voor alles wat op school gebeurt. Onze school is één van de zeven scholen van de Vereniging Protestants Christelijk Primair Onderwijs (PCPO) te Rijssen. De vereniging  bestaat al langer dan 100 jaar en is indertijd opgericht door ouders die Protestants Christelijk onderwijs voor hun kinderen wensten. Dat willen de huidige leden van de vereniging nog steeds en daarom hebben ze een bestuur gekozen dat namens hen toezicht houdt op de ontwikkeling van de scholen.

Wat het bestuur met die ontwikkeling wil bereiken, geeft ze eens per vier jaar weer in een plan. Dit wordt het 'Strategisch Beleid' genoemd. Dit plan is via de website van de vereniging te lezen: www.pcporijssen.nl Vanuit dat strategisch plan, en de uitwerkingen hiervan, heeft het bestuur de dagelijkse leiding van de vereniging opgedragen aan de directeur/bestuurder. De directeur/bestuurder geeft leiding aan de personeelsleden van het verenigingskantoor en aan de schooldirecteuren.

Het bestuur houdt toezicht op de directeur/bestuurder en spreekt deze aan op gemaakte afspraken (managementstatuut) en de directeur/bestuurder doet dit op dezelfde manier met de schooldirecteuren. Speciale aandachtsgebieden zijn daarbij:
christelijke identiteit, onderwijs, resultaten, personeel, financiën en beheer van de gebouwen. Alle inspanningen zijn daarbij gericht op de opdracht waaraan dagelijks door de personeelsleden hadden en voeten wordt gegeven: christelijk onderwijs van een bovengemiddelde kwaliteit  voor de kinderen van Rijssen.

Verenigingskantoor
Op het verenigingskantoor zijn werkzaam: Dhr. J.W. (Jan Willem) Lingeman (directeur/bestuurder), Mw. S. (Sylvia) Minkjan en Mw. B. (Bellinda) Kreijkes. Zij werken in en vanuit het verenigingskantoor dat gevestigd is aan de Molenstraat 9a, 7462 TK Rijssen.

Postadres:
Postbus 47
7460 AA Rijssen 
telefoon: 0548 - 51 38 13
e-mail: info@pcporijssen.nl
website: www.pcporijssen.nl 

Wilt u lid worden van PCPO?
Download dan hier uw aanmeldingsformulier.